Klicka för större

Idag var David och jag på äventyr i Gamlestaden.
Vi promenerade dit och låtsades att vi var turister i vår egen stad. Vi var inne i affärer som sålde roliga saker, tittade på husen som är både av den vackra och den fula sorten och sen gick vi in på ett litet hak som skulle servera bland annat hoummus, och det gillar ju vi.
När vi kom in tittade ägarna på oss som om de aldrig sett folk komma in genom deras dörr förut. De pekade på ett litet mörkt rum där vi kunde sitta. Med skynke för. Och "bord" med plats för max ett tefat. Vill ni beställa? frågade en man och vi sa att jo, det ville vi. Fanns det kanske nån meny? Då bara tittade han på oss. Länge. Sa ingenting. Inte nåt.
Sen sa han. Vi har ingen mat. Vi gör om köket.
JAHA!? Och vad trodde de vi gjorde där då? Vad sjutton skulle vi beställt annars? Sex? Droger? RÅCKENRÅLL?
Så vi gick till ett annat ställe istället.
Nästan lika suspekt som det förra. Precis lika ovana vid kunder. Men himla trevliga. Och de hade mat. Och så sjöng de högt till musiken som skrålade ur högtalarna.
Det var fint, jag gillar ställen där ägarna sjunger.
Vi satt där ett tag och det kändes lite som att vara på semester och uppleva nåt nytt fastän det bara var 30 minuters promenad dit. Bästa sortens turistande!
Vi kollade upp det första stället i mobilen. Det hade visst varit skottlossning där för ett tag sen. Killen som skjutit någon jättemånga gånger hade sagt "äh, det var ju bara pyttesmå kulor. De kan väl inte vara så farliga?"
Klyftig kille.

Sen blev vi proppmätta och gick hem igen. Och nu vilar vi upp oss efter den händelserika "semestern". Det har vi hört att man kan behöva, nämligen.
Comments (1) Write comment
Show other posts
Shops Lotta Jewelry shop Photo shop