Klicka för större

Armbandet på bilden gjorde jag idag i Nordstan. Jag tycker om att sitta och jobba med nåt smycke när jag sitter på marknader. Ofta får jag helt nya idéer vid sådana tillfällen. Underligt det där, man tycker ju att det borde vara så mycket annat att tänka på, men det är som att det triggar något i min hjärna. Ja, i alla fall kom jag på det här armbandet idag. Jag tänker mig att det är små pilar som jagar varandra.

Idag har varit en riktig toppendag! Många kunder och fina möten.
Nedan följer det mest minnesvärda:

Harald Treutiger kom förbi och frågade artigt om han fick ta en briokaramell ur min bjudskål. Givetvis sa jag!

En tant i knallröd vinterjacka och röd sjalett om huvudet stod och fingrade på ett av mina stora röda halsband. Jag kommenterade att hon verkade tycka mycket om rött.
Då tittade hon upp mig, snörpte på munnen och sa mycket surt Ja, det kan väl hända! I måttliga mängder! Sedan vände hon på klacken och stegade ilsket därifrån.
Det hela kändes litegranna som om Tant Gredelin hade blivit förnärmad över tanken på att hon skulle tycka om gredelin.

En glad dam som närmade sig 90-årsåldern frågade om jag kanske var intresserad av att få en påse med gamla pärlemoknappar som hon hade hemma i en låda. Hon hade länge tänkt göra nåt med dem själv men nu räckte inte synen till så hon tänkte att jag kanske skulle kunna göra nåt fint av dem istället.
Jag hoppas innerligt att hon kommer tillbaks med knapparna, men hur som helst tycker jag det är så underbart fint av henne att vilja ge dem till mig, en total främling.

En liten pojke kom fram och frågade om mina smycken och gav förslag på andra användningsområden. Man kunde ju hänga dem på sin väska, tyckte han. Och i julgranen! Vi bollade idéer fram och tillbaks tills han fick syn på godisskålen. Jag bjöd honom på en karamell och han sprang iväg till en gammal kvinna som stod lite längre bort. Strax därefter kom han tillbaka och sa Det är min farmor som står där borta. Får hon också en godisbit?
Självklart fick hon det!

Dag 3 av 7 avklarade.

Show other posts
Shops Lotta Jewelry shop Photo shop