Andra dagen åkte vi till Italienska staden Ventimiglia som ligger en 50 minuters havskantad tågresa bort.
Klicka för större
Där har de en jättestor marknad varje fredag.
Klicka för större
Staden ligger inklämd mellan höga berg. Det ser inte riktigt verkligt ut när en gigantisk, brant bergsvägg helt plötsligt reser sig rätt upp i luften.
Klicka för större
David fyndade en hatt som fick honom att se ovanligt stilig ut. Att han blev tvungen att köpa den för att han bränt sig i huvudet behöver vi ju inte prata om.
Klicka för större
Husse, Matte, Vovve såg ut att njuta lika mycket som vi av den fina staden.
Klicka för större
Även här hängde det tvätt utmed husfasaderna. En gubbe följde trafiken från sin balkong och kors och tvärs genom luften löpte elledningar.
Klicka för större
Och ljuset, åh, ljuset! Allt blir så softat och fint.
Klicka för större
Som enorma konstverk, av fönsterluckor och tvätt på tork, är husväggarna.
Klicka för större
Tillbaks i Nice på kvällen. Vimplarna är vackra även i mörkret.
Klicka för större
Dagen efter åkte vi till Cannes. Där pågår filmfestivalen för fullt. På tåget trängdes vi med amerikanskt filmfolk och fjortistjejer som satt på sig extra många glittriga armband dagen till ära.
Vi stannade bara ett par timmar i Cannes. Det var en märkvärdig stämning där, all denna kändishets ligger inte riktigt för oss. Jag börjar genast tycka synd om de stackars kändisarna som inte har något privatliv. Fast vi fick i alla fall se Mads Mikkelsen prata i mobiltelefon, och så gick vi ordentligt vilse innan vi tog tåget tillbaks till Nice.
Klicka för större
Det började regna på eftermiddagen. Efter regnet kom solskenet som värsta klyschan och återigen blev ljuset alldeles magiskt. Vi gick längs havet in till stan.
Klicka för större
Små hus och en man i rött.
Klicka för större
När vi gick hem hade det hunnit bli mörkt. Vi gick i armkrok och tittade på lyxbåtarna i hamnen och mannen som grävde efter mat i soporna ett kvarter bort.
Ibland undrar man om de som festar på båtarna någonsin ser det märkliga i den ojämna fördelningen av tillgångar.
När vi kom "hem" till den lilla lägenheten tittade vi på amerikanska program dubbade till franska och sen somnade vi till ljudet av hungriga myggor.


Comments (3) Write comment
Show other posts
Shops Lotta Jewelry shop Photo shop