Klicka för störreKlicka för störreKlicka för störreKlicka för större

Jag måste visa mer av bilderna från igår för jag är så himla stolt över resultatet, och Becka är så vansinnigt vacker!.
Jag ärvde en pigtittare efter min mormor. Spegelglaset är gammalt och har fläckar och andra skavanker. När jag fotograferade Becka igår tog jag vara på hur ljuset blänkte i spegelytan och alla de där små skönhetsfläckarna som glaset fått genom åren.
Idag när jag kollade igenom bilderna blev jag glatt överraskad när jag upptäckte att spegelbilden såg ut som ett sånt där vackert porträttfoto som man de tog förr i tiden. Ni vet sådana där vykort tagna i en fotostudio av en fotograf som gömde sig under ett skynke bakom kameran.

Jag hade alltså lyckats få fram det som sådana där fuskfilter försöker åstadkomma utan något som helst fusk!
Jag är inte så förtjust i tanken att lägga på filter på mina bilder i efterhand. Jag vet inte riktigt varför egentligen, för jag kan tycka det är jättesnyggt när andra gör det, men jag kommer inte ifrån känslan av att ha tagit en genväg till något.
Säkert av samma anledning som varför jag inte gillar att köpa nya möbler som SER gamla ut utan att vara det. Det är ju ingen vits med det liksom! Vad är jakten och spänningen i det?
De här bilderna har jag tagit helt själv och genom att tänka till lite har jag lyckats skapa det jag ville utan att behöva ta till någon sorts efterkonstruktion.
Det är äkta. Och det gör mig väldigt stolt.

Och sedan ser Becka verkligen oerhört graceful ut! Hon kommer bli utnyttjad många gånger av mig, det är ett som är säkert!
Comments (2) Write comment
Show other posts
Shops Lotta Jewelry shop Photo shop