Klicka för störreKlicka för större

Ligger i soffan och snurrar runt på Etsy. Hittar så fina saker som jag vill ha.
Läser olika försäljares presentationer och bygger upp en irritation, kan inte riktigt förklara den än. Läser en intervju med en Etsy-försäljare som har Lyckats, så att säga. De inspirerar mig ofta, eftersom det bevisar att man faktiskt kan leva på sitt hantverk. På sin dröm.
Ibland gör de mig dock sur. Så skedde idag.
Jag har nämligen upptäckt ett mönster. Jag ska förklara.
De flesta säljarna på Etsy är kvinnor, det är ju inte så konstigt med tanke på att hantverkande brukar ses som något typiskt kvinnligt. Det är förstås himla trist att där inte finns fler män, men det är inte det som stör mig.
Majoriteten av kvinnorna är Stay at home mums. I USA, där de flesta Etsy-försäljarna bor, är det självklart att kvinnorna stannar hemma med sina barn, ofta flera år eller kanske till och med resten av livet. Och då, i de här intervjuerna, berättar de hur deras business kom till och det är ALLTID samma historia: De är hemma med barnen och vill ha nåt att göra under dagarna och samtidigt ge familjen lite extrapengar.
Det här gör mig faktiskt skitsur. Snacka om att nedvärdera sin verksamhet!
Det de gör är bara nåt skoj för att dryga ut kassan lite. Inget viktigt, som mannens heltidsjobb inte!
De beskriver sin arbetsdag och det är samma beskrivning om och om igen. Hon gör frukost till familjen och medan de äter svarar hon på mail, sen skickar hon iväg man och barn till jobb respektive skola och så har de en liten unge hemma som måste lekas med mellan de olika hushållsysslorna. Sen när bebisen tar eftermiddagsvilan då hinner hon jobba lite och sen tar de tillsammans en promenad till posten för att skicka iväg paket till kunder och så kommer de hem så hon hinner laga mat till maken innan han kommer hem från jobbet.
BLÄÄÄÄÄÄÄ!!! Det är ju ingen framgångssaga!!
Nu finns det kanske några av er som tycker det låter helt underbart men jag får faktiskt kväljningar. Att inte ta sig själv på allvar på det där viset!
De historierna som verkligen inspirerar mig är de när någon verkligen har gått från att pyssla i liten skala till att leva på sitt hantverk. De som har en business på riktigt. De som faktiskt har lyckats ta sin dröm och förvandla den till en heltidssyssla. Åh, vad jag avundas dem, inspireras av dem och hoppas att mitt hårda arbete en dag ska leda till nåt liknande.
Jag orkar inte läsa om fler kvinnor som vill starta work shops för andra hemmafruar som vill tjäna några extra slantar till familjens semesterkassa!

Och sen är de alltid supertroende och säger att deras kreativitet kommer från Gud.
Om jag någon gång får svara på de där frågorna ska jag skriva att jag vill tacka gullige Satan för min möjlighet att kombinera färg och form på ett vackert vis.
Show other posts
Shops Lotta Jewelry shop Photo shop