Klicka för större
Siamask!
Novembers Månadens djur är en dubbel rackare! Siamasken!
Många tror att Siamasken bara är en felbildad mask, men de kunde inte ha mer fel. Det finns faktiskt tusentals exemplar av denna besynnerliga varelse med två huvuden.
Tyvärr, får man väl kanske säga, eftersom det är ett ytterst olyckligt djur. De båda ändarna har varsin hjärna med varsin vilja och lika mycket hat till den andra. När den ena vill till höger, vill den andra till vänster och tvärtom.
De hatar varandra så till den milda grad att de med största sannolikhet skulle ha bitit av sig själv på mitten för att bli av med det andra huvudet, om det inte vore för en livsviktigt detalj.
De kan inte leva utan varandra.
Den ena änden kan dricka men inte tugga, den andra änden kan tugga men inte dricka.
Detta leder till en enorm bitterhet dem emellan och i Siamaskarnas hjärnor finns inte tillstymmelse till försoningstankar. De fortsätter som de alltid gjort och försöker att inte låtsas om den andres existens. Detta visar sig dock vara mycket svårt. För inte nog med att de behöver varandra för att överleva, de använder sig av varandra i en annan aspekt också. Avföringen. Den enas föda kommer ur den andras mun och vice versa. En dagligen återkommande anledning till storbråk.
Siamaskens liv kan te sig fullkomligt miserabelt för oss, men det finns ändå en liten ljusglimt i tillvaron. Siamasken älskar att dansa.
När en annan varelse, såsom en människa eller något fyrbent djur, rör sig precis ovanför Siamasken där den befinner sig under marken, bildas rytmer som går som elektriska vågor genom siamaskens kropp. Alla bekymmer och allt hat försvinner för en kort stund och Siamasken dansar lyckligt och med en otrolig musikalitet. Bitterheten är då som bortblåst, men så fort stegen ovan jord försvunnit utom hörhåll rycks Siamasken tillbaks till den bistra verkligheten igen.
Således finns de allra flesta siamaskarna i storstäder eller andra platser med mycket djur på. Obefolkade ställen blir snabbt av med sin Siamaskpopulation på grund av att Siamaskarna tar död på varandra och därmed utrotar sig själva.
Det är en sorglig livshistoria och vi får, för Siamaskens skull, hoppas att evolutionen löser deras problem så att de i framtiden kan få ett harmoniskt och lyckligt liv tillsammans.
Comments (2) Write comment
Show other posts
Shops Lotta Jewelry shop Photo shop